Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /home/toeforgt/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Dünya Sağlık Günü Tarihçesi

Birleşmiş Milletler’e bağlı olarak, 1948 yılında toplum sağlığıyla ilgili uluslararası çalışmalar yapan Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization – WHO) anayasasının yürürlüğe girdiği 7 Nisan Çarşamba, Dünya Sağlık Günü olarak, 7-13 Nisan tarihleri arası da Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır.

1950 yılında Sağlık Günü tüm dünyada ilk kez kutlanmıştır. Sağlıklı ve kaliteli yaşamı simgeleyen ve bu noktada yönlendirici ve teşvik edici faaliyetlerin düzenlendiği bir gündür.

Bu kapsamda kutlanan gün ve haftada, insan ve halk sağlığı ile ilgili bir tema seçilerek, bu konu çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Dünya Sağlık Günü 

Dünya Sağlık Günü, bireysel ve toplumsal, temel halk sağlığı sorunlarına odaklanmak için dünya çapında bir kutlanan bir gündür. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve DSÖ Avrupa Bölgesi Üye Devletleri tarafından belirlenen ve seçilen o yılki tema hakkındaki faaliyetleri ve analizleri vurgulayarak katkıda bulunur.

Bunun için her yıl Dünya Sağlık Örgütü liderliğinde 7 Nisan Dünya Sağlık Günü gözleniyor. kitle halkı arasında küresel sağlığın önemine dikkat çekmek.

Uluslararası Sağlık Günü sadece küresel sağlık hakkında daha fazla bilgi edinmemize ilham vermekle kalmaz, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda dünyada sağlık alanındaki gelişmelerin ve gündeminin belirlenmesinde önemli bir rol oynar.

2021 Dünya Sağlık Günü Teması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamaya göre, 7 Nisan 2021 Dünya Sağlık Günü, “Daha adil, daha sağlıklı bir dünya inşa etmek” temasıyla kutlanacak.

Uzun süredir dünyada ve ülkemizde de yaşadığımız COVID-19 pandemisinin bize gösterdiği gibi, tamamen doğdukları, büyüdükleri, yaşadıkları, çalıştıkları koşullar nedeniyle bazı insanlar daha sağlıklı yaşayabiliyor ve sağlık hizmetlerine diğerlerinden daha iyi erişebiliyor.

Dünyanın her yerinde, bazı gruplar günlük gelirin az olması, daha kötü barınma koşulları ve eğitim seviyesi, daha az istihdam olanağı, daha fazla cinsiyet eşitsizliği yaşama ve güvenli ortamlara, temiz suya ve havaya, gıda güvenliğine ve ve sağlık hizmetlerine çok az erişime sahip veya hiç erişememe mücadelesi veriyor. Bu, gereksiz ıstıraba, önlenebilir hastalıklara ve erken ölüme yol açar. Dolayısıyla da bu durum toplumlarımıza ve ekonomilerimize zarar veriyor.

Ayrıca kontrol et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürü Suna Hayırlıoğlu’na desteklerinden dolayı yönetim kurulumuz teşekkür ziyaretinde bulundu.

Federasyonumuzun 16.Olağan Genel Kurulu’na İBB Florya Engelliler kampının kapılarını açan İBB Şube Müdürü sayın Suna …